Leespakket groep 7 en 8

Leespakket groep 7 en 8

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
66,55€
Excl. BTW: 55,00€
Aantal:
-
+
Model: JB716.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit online-account bevat de programma's Begrijpend lezen 2 en Strategisch lezen.

Omschrijving Begrijpend lezen 2
Begrijpend Lezen 2 is bedoeld als een steuntje in de rug voor kinderen die moeite hebben met lezen en om die reden lezen ook vaak niet leuk vinden. Op school is begrijpend lezen voor veel kinderen geen populair vak. Gebleken is dat zij begrijpend lezen oefenen op de computer een prettige manier van leren vinden. Er is telkens een tekst met een gezellig plaatje. Leerlingen leren informatie, betekenissen, bedoelingen, enz. uit de tekst halen. Het tekstvak, de letters en de regelafstand kunnen worden vergroot, zodat het gemakkelijk leest, ook voor kinderen met leesproblemen (bijvoorbeeld dyslectische kinderen). Begrijpend Lezen 2 is bedoeld voor de leerjaren 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. De inhoud van de teksten is afgestemd op de belevingswereld van leerlingen van ongeveer 10 - 14 jaar. Het gebruikte tekstniveau is vanaf AVI-9. Voorwaarde voor het gebruik van het programma is dan ook dat dit niveau ongeveer is gehaald. 
Voor meer info over Begrijpend lezen 2: klik hier.

  
Omschrijving Strategisch Lezen
Strategisch Lezen is bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met lezen. Het programma concentreert zich op het ontwikkelen van een strategische aanpak, bijvoorbeeld het letten op titels en illustraties, het zoeken naar samenvattingen aan het begin of aan het eind van de tekst of de alinea, het voorspellen van het vervolg van een tekst. Een te kleine woordenschat en problemen met technisch lezen kunnen met dit programma worden gecompenseerd. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat leesstrategieën met succes getraind kunnen worden. De leerling ziet steeds een tekst met een plaatje en moet dan bijvoorbeeld het onderwerp voorspellen, een titel bedenken, het vervolg voorspellen. Ook in de brugklassen van het voortgezet onderwijs kan met het programma Strategisch Lezen nog volop geoefend worden. Kinderen die moeite hebben met lezen kunnen het tekstvak, de letters en de regelafstand vergroten.
Voor meer info over Strategisch Lezen: klik hier


De 2 programma’s van deze cd bestaan uit 90 oefeningen. Er zijn 116 duidelijke ingesproken) uitlegschermen met korte informatie. In totaal worden in dit lesbestand 1109 vragen gesteld en worden ruim 100 verschillende teksten gepresenteerd.

Met een online account kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets. De werking van een online-account duurt 2 jaar. 

 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: