Spelling voor de bovenbouw

Spelling voor de bovenbouw

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
62,50€
Excl. BTW: 58,96€
Aantal:
-
+
Model: JB092
Beschikbaarheid: Op voorraad

Het computerprogramma Spelling voor de bovenbouw is bedoeld voor studenten in de hoogste klassen van havo en vwo en voor studenten in het hbo die ontbrekende spellingkennis willen bijspijkeren.

In Spelling voor de bovenbouw wordt aandacht besteed aan onderwerpen die in alle spellingmethodes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs behandeld worden. Vier strategieën zijn voor het spellen belangrijk. Op de eerste plaats de alfabetische strategie, het omzetten van klanken naar letters. Als tweede is er de orthografische strategie, het toepassen van regels waarbij gekeken moet worden naar de volgorde en positie van de letters. Hier vallen de regels voor klinkerverenkeling en medeklinkerverdubbeling onder. De derde strategie is de morfologische, het toepassen van het gelijkvormigheidsprincipe: woorden of woorddelen houden in verschillende contexten vaak dezelfde vorm. Hier vallen bijvoorbeeld de verlengingsregel en de regels voor de werkwoordspelling onder. Tot slot is er de logografische strategie, het inprenten van woordbeelden met een specifieke spelling, die niet gebonden is aan Nederlandse klanktekenkoppelingen of regels. Grote aantallen leenwoorden waar het Nederlands zo rijk aan is, moeten ingeprent worden. Bijzonder geschikt voor het bevorderen van inprenting zijn de flitsoefeningen. We hebben deze oefeningen ontwikkeld omdat vooral visuele previews belangrijk blijken te zijn voor het verbeteren van de spellingvaardigheid. Zelfs kort oefenen met visuele woordbeelden levert een aanzienlijke vooruitgang op (Proefschrift Maartje Hilte 2009: Optimizing computer-based spelling exercises).
Voor meer info: klik hier

Onze cd's zijn alleen geschikt voor Windows-pc's. Wilt u met de software online werken, kijk dan op voortgezet onderwijs (online), op mbo (online) of op hbo (online). Met een online-account kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op anders tablets. De werking van een online-account duurt twee jaar. Online werkt u altijd met de laatste versie van de producten.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: